Захранване на бебето и идеалните храни за него

Захранване на бебето и идеалните храни за него

Растежът и важните аксесоари за хранене на бебето

Бебетата растат неусетно – в един момент са малки вързопчета, а в следващият вече седят сами, движат се и проявяват любопитство към всичко, което ги заобикаля. Всичко се случва толкова бързо, пред очите Ви, че дори няма да се усетите как е настъпил момента за преминаването на Вашето мъниче към твърда храна.

Така важното хранене на бебе е специален момент, за всеки родител. То ознаменува началото на истинското порастване на детето. Затова е важно да подходите към него с особено внимание. Реално, захранването на бебето създава неговото отношение към храна за в бъдеще. Всичко, което Ви е необходимо за хранене на бебе Ви очаква в страхотния детски оналайн магазин ГУГА в категория aксесоари за храненне на бебе. Внимателно подберете храната, която ще поднесете на Вашето мъниче, в самото начало от неговото захранване.

Видове идеални храни за бебето

Авокадото е добра идея. То е страхотен източник на лесноусвоими мазнини, които няма да натоварят храносмилателната система на Вашето съкровище. Също така, авокадото е богато на витамини и има антивъзпалително действие.

Рибата, сварена на пара, също е чудесно начало на храненето на бебето. Изберете такава, която да не е мазна и я почистете добре. Тя буквално прелива от вещества, полезни за развитието на Вашето дете. Преди да я дадете на малчугана, я начупете на малки парченца, които да му е по-лесно да дъвче.

Карфиолът и броколито са неповторими източници на енергия с ниско съдържание на калории. Ако научите детето си да ги хапва с удоволствие няма да имате проблеми в бъдеще. Сварете добре, само розичките им, на пара. Нека бъдат максимално меки, но не и преварени и ги поднесете на мъника.

Важното при процеса на хранене на бебето

Правилното отношение към процеса на хранене е от съществено значение за детето. Независимо колко много обича Вашият мъник страхотните си играчки не му позволявайте да си играе с тях, докато го храните. А, ако Ви притесняват неминуемо съпътстващите процеса на хранене петна, хвърлете едно око на детските лигавници в оналайн магазина ГУГА. С тях ще сте спокойни за дрешките на Вашето слънчице, а то ще може да се цапа на воля.

Препоръчани продукти