За здраво бебе - гушкайте се повече

За здраво бебе - гушкайте се повече

Повечето майки са се наслушали на съвети как не е добре за бебето, постоянно да бъде носено на ръце, още преди да са родили. Всъщност, обаче това не е съвсем така. За бебетата е повече от полезно да бъдат носени на ръце. Е, не постоянно, но доста по-често, от колкото предполагате!

Как носеното на ръце е полезно за бебето

Държейки мъничето си на ръце, всъщност Вие помагате на неговото развитие. Научно доказано е, че когато бебето се сгуши до Вас то се чувства много по-добре. Не само неговото спокойствие, обаче се влияе от времето, прекарано в гушкане – тези моменти действат особено благоприятно на развитието на неврони в мозъка на мъничето Ви! Доказано е, че бебоците, които прекарват повече време в прегръдките на своите мами са по-спокойни, спят по-добре и заспиват по-лесно! Вашето дишане и аромата на кожата Ви ще успокоят мъничето дори в моментите, в които то не се чувства особено добре.

Носете по-често бебето по време на разходка и в къщи

Затова, следващият път когато излезете на разходка не дръжте малчуганите в бебешки колички, през цялото време. Несъмнено, това са страхотни изобретения, а в специализирания онлайн детски магазин ГУГА ще откриете най-добрите модели от тях. И все пак, дайте си малко време за гушкане с детето. Поседнете на някоя пейка, извадете мъника от количката и просто го притиснете до себе си. Ефектът от това елементарно действие ще бъде поразителен. Същото важи с абсолютна сила и за времето прекарано в дома Ви. Да, самостоятелността на децата е важна и тя трябва да бъде изградена от рано. И все пак, нека Вашето съкровище не прекарва цялото си време, забавлявайки се само с играчките за дърпане и бутане. Няма нищо лошо да го откъснете за малкото от страхотните му играчки и просто да го погушкате!

Гушкане на бебето е полезно и за съня му

Гушкането на бебетата може да Ви бъде полезно и когато мъничетата отказват да заспят. Не ги вадете от детските им кошарки, а просто се наведете и ги гушнете за няколко секунди. Така то ще се успокои и ще заспи по-лесно. Разбира се, всичко си има граници и не е добре да се прекалява с гушкането. И все пак, отделяйте по няколко минути на ден, просто, за да гушнете детето си.