Спални чувалчетаБебешко спално чувалче бяло
Хит

Бебешко спално чувалче бяло

Бебешко спално чувалче, подходящо за по-студени дни и за изписването на бебето, когато то се нуждае ..

Цена:

49.90 лв. Без данък: 41.58 лв.

Бебешко спално чувалче светло розово
Хит

Бебешко спално чувалче светло розово...

Бебешко спално чувалче, подходящо за по-студени дни и за изписването на бебето, когато то се нуждае ..

Цена:

49.90 лв. Без данък: 41.58 лв.

Бебешко спално чувалче екрю
Хит

Бебешко спално чувалче екрю

Бебешко спално чувалче, подходящо за по-студени дни и за изписването на бебето, когато то се нуждае ..

Цена:

49.90 лв. Без данък: 41.58 лв.

Бебешко спално чувалче синьо
Хит

Бебешко спално чувалче синьо

Бебешко спално чувалче, подходящо за по-студени дни и за изписването на бебето, когато то се нуждае ..

Цена:

49.90 лв. Без данък: 41.58 лв.

Детско спално чувалче екрю
Хит

Детско спално чувалче екрю

Бебешко спално чувалче с бродерия на забавен жираф.Спалното бельо (чаршаф, плик за завивка, калъфка,..

Цена:

38.52 лв. Без данък: 32.10 лв.

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Спални чувалчета

Добрият бебешки сън е от особено значение, най-вече през първите няколко месеца след появата на Вашето мъниче. Затова, наред с удобните бебешки кошарки и бебешки колички е редно да помислите и с какво ще повивате мъничето си, така че то да се чувства максимално добре, по време на съня си. Като цяло имате два варианта за съня на бебето – одеала / завивки или спални чувалчета. Експертите по бебешки комфорт от ГУГА съветват първоначално да се обзаведете и с двете и в последствие, след като видите, с кое детето Ви се чувства по-добре да използвате него. В нашия онлайн магазин Ви очаква страхотно разнообразие, както от бебешки одеала и завивки, така и от спални чувалчета.

Като цяло, може да се каже, че спалните чувалчета са по-предпочитани, особено през първите седмици от живота на Вашето мъниче. Според специалистите те дават на детето необходимия комфорт, като същевременно го предпазват. Бебешките спални чувалчета са меки и удобни. Освен това, те дават на детето и определена свобода – пространство, в което да може да се върти. Тази свобода, обаче е ограничена от самите спални чувалчета. Поставяйки детето в тях то не може да се завърти по корем, нещо което не е никак препоръчително да се случва през първите месеци, обясняват експертите. С бебешките чувалчета, от ГУГА ще си гарантирате спокойствие. С тях, няма начин детето Ви да се отвие и простуди през нощта или да се завие, прекалено докато се върти и да прегрее.

Красивите бебешки чувалчета, които Ви очакват в онлайн магазин GUGA може да използвате не само в бебешките кошарки, но и навън. Те идеално се събират както в бебешки колички, така и в столчета за кола.

Ако все пак на малкото Ви съкровище не му е комфортно да спи в чувалче не се притеснявайте да го повивате и с бебешки одеала/завивки. При нас ще намерите изключително красиви и удобни одеала/завивки за бебета, в които да гарантирате един прекрасен сън на Вашето мъниче.

В стремежа си да ви предложи всичко необходимо за отглеждането на вашето дете, Гуга ви представя и специалната си категория бебешки спални чувалчета, в която ще откриете изделия с отлично качество, способни да осигурят така важния комфорт на малкото ви бебче. От този раздел можете бързо, изгодно и лесно да закупите един изключително важен бебешки аксесоар, който ще използвате продължително още от първите месеци на раждането на вашия мъник.

Защо бебешките чувалчета са наистина необходими?

Много бъдещи родители смятат покупката на спално чувалче за бебе за излишен разход на средства, но още в първите месеци от раждането на малкото дете, те разбират колко голяма е нуждата от неговото наличие. Разбира се, чувалчето не може напълно да измести меките и топли бебешки завивки, но има един специфичен интервал от време, в който употребата му е постоянна и интензивна.

Докато в първите дни от появата си на бял свят детето е все още слабо подвижно, то с напредване на времето неговите движения стават повече на брой, по-силни и постоянни. Бебетата движат ръчички и ритат с крачета не само докато са будни, но често и напълно неосъзнато, докато спят. Това им позволява неволно да избутват класическите завивки и да остават отвити, понякога за един сериозен период от време.

Много родители все още използват познатия от миналото повой, чрез който стягат детското одеялце около тялото на детето с цел да предотвратят неговото отвиване по време на сън. Този метод е не само морално остарял, но и отречен от педиатри и специалисти по отглеждане на деца, тъй като ограничава свободата на движение на малките човечета. Единствената безопасна алтернатива на стегнатите пелени си остават комфортните спални чувалчета.

Чувалчето позволява на детето максимална свобода на движенията, като в същото време му създава оптимална среда по време на сън. То ви улеснява, когато се налага да вземете детето в ръце и ви спестява нуждата да използвате завивки по време на разходките си на открито. Детското спално чувалче може да се използва навсякъде – у дома, в бебешката количка и дори в автомобил, особено ако заложите на модел, съвместим с бебешките столчета за кола.

Какви свойства трябва да притежава бебешкото спално чувалче?

Както всички останали продукти, свързани с бебешкия комфорт и спокойствие, и изборът на бебешко спално чувалче изисква особено внимание и отговорност. То ще бъде почти постоянна среда за малкото ви дете в първите месеци от неговото раждане, затова трябва да бъде максимално удобно за вас и детето ви, а също и с отлично качество и здравина и най-вече – напълно безопасно за детското здраве.

Чувалчето трябва да бъде:

  • Изработено от изцяло безопасни материали;
  • Леко, но същевременно осигуряващо оптимална топлина;
  • В подходящ размер спрямо физиката на детето;
  • Лесно за почистване и поддържане;
  • Изгодно, но не и съмнително евтино.

Преди да закупите детско спално чувалче се информирайте от какви материали е изработен всеки отделен модел. При липса на такава информация е желателно да се насочите към продукти, за които тя е налична. Избягвайте твърде ярките и пъстри материи, колкото и красиви да ви се струват. Вероятността десенът да е оформен с помощта на вредни за кожата бои и пигменти е твърде голяма.

Избирайте изделия, изработени от леки и незапарващи кожата материи. Те трябва да запазват телесната температура и да не ви затрудняват излишно, когато носите детето си на ръце. Леките ефирни материи се зацапват много по-трудно и спадат към така наречените бързо съхнещи тъкани. Това ви позволява в кратък срок да подготвите чувалчето за следващата употреба в случай на замърсяване.

Размерът на бебешкото чувалче трябва да бъде такъв, че да предлага пълна свобода на движенията, но не и твърде голям, защото ще заема прекалено много място в количката или столчето за кола. Прекалено голямото чувалче ще затруднява и вас, всеки път когато вземете детето си в ръце. Големите спални чувалчета могат да бъдат и опасни, поради риск да се увият около тялото на детето при неволно обръщане по време на сън.