Щастливо ли е детето Ви - Открийте лесно в няколко признака

Щастливо ли е детето Ви - Открийте лесно в няколко признака

Всеки родител иска да отгледа най-вече здраво и щастливо дете. И докато здравето на мъничетата е лесно за преценка, то нещата със щастието не стоят точно така. Дали детето ми е щастливо е един от основните въпроси, които всеки родител си задава от време на време. Как, обаче да му се даде точен отговор?

Колкото и да са страхотни детските играчки, затрупването на мъничето Ви с тях не е гаранция за щастие! Всъщност, за да установите със сигурност дали малчуганът Ви е щастлив, трябва да следите за няколко признака.

Желанието на детето за игра

Децата обичат да играят, най-вече когато са щастливи. Затова, ако детето Ви иска да излезете на разходка в парка, където то да се забавлява с новата си тротинетка, можете да сте спокойни за неговото щастие. Същото важи и за поведението в дома – ако малчуганът търси вашето внимание и държи дейно да участвате в игрите му с дървени конструктори или дървени музикални играчки, значи то се чувства добре.

Апетитът на детето

Всички знаем, че храненето на детето е сериозен въпрос. Понякога децата отказват да се хранят, просто понеже не са гладни. Друг път, обаче нежеланието на мъниците да приемат храна е сигнал за лошо емоционално състояние. В случай, че детето Ви по принцип се храни добре, но изведнъж престане да го прави, това трябва да е сигнал за Вас, че нещо не е наред.

Наличие на приятели

Детето Ви трябва да има другарчета, с които да споделя удоволствието от играта с детските си играчки. Следете дали малчуганът Ви често говори за други деца и иска да се вижда с тях. Това е признак, че той или тя е създало приятелства, което от своя страна е сигнал за щастие.

Спокоен сън на детето

Независимо дали вече сте преминали към леглата за големи деца или все още спите в бебешки кошари, сънят на малкото Ви съкровище е изключително показателен за неговото щастие. В случай, че малчуганът спи добре и спокойно, всичко е наред – отглеждате едно щастливо дете. Проблемите със съня, честото събуждане и кошмарите, от своя страна трябва да Ви говорят, че нещо притеснява емоционално Вашето слънчице.