Първата играчка на детето - прозорец към света

Първата играчка на детето - прозорец към света

Първата играчка на Вашето мъниче е далеч по-важна, от колкото предполагате. Тя не само ще стане съществена част от живота на детето Ви в следващите месеци или дори години, но и ще му помогне в неговото развитие и желанието му да опознава света. Хубавата първа играчка ще пробуди любопитството на Вашето слънчице и ще му донесе много чудесни емоции.

Поради тези причини, трябва да сте особено внимателни при избора на първата играчка на детето си. Не оставяйте тази важна задача на някой друг. Изберете първата играчка на детето си лично, това е момент, който никога повече няма да се повтори и ще искате да го запомните. Някъде в момента, в който бебето започне да проследява неща с поглед, то е готово за първата си играчка.

Безопасни материали за първа играчка

Преди да закупите каквато и да било детска играчка е добре да се уверите в няколко неща. На първо място е нейната безопасност за мъничето Ви или иначе казано – детето не трябва да може да се нарани с нея, съветват от ГУГА. В специализирания онлайн детски магазин GUGA се предлагат детски играчки изработени от различни материали, но всички до една са безопасни за здравето на вашето съкровище.

Другото важно нещо, което трябва да имате предвид, купувайки първата играчка за Вашето дете е тя да може да го провокира. Дори най-обикновена плюшена играчка, в достатъчно ярки и разнообразни цветове е способна да събуди любопитството у малчуганите. Затова, по тази част е добре да се доверите на правилото – колкото по-шарено, толкова по-добре. Техният интересен вид, в комбинация със звуците, които издават гарантирано ще провокират мъника Ви да ги изследва и опознае.

Препоръчани продукти