Подходящи играчки за момче на 3 и повече години. Кои играчки са полезни за малкия мъж?

Подходящи играчки за момче на 3 и повече години. Кои играчки са полезни за малкия мъж?

Какво е най-подходящо и полезно за нашето мъжко дете?

Всеки родител сякаш има готови отговори в ума си, но и често се колебае в избора на детски играчки. На фона на ширещата се еманципация, някои биха възразили, че не е задължително само момиченцата да си играят с кукли, кухни за игра или само момченцата да се забавляват с камиончета и колички, тротинетки, но нека не забравяме и факта, че двата пола имат своите съответни важни роли в живота. Що се отнася до малкото момче, детските психолози отдавна са установили, че 3 годинки е възрастта, в която детето знае, че е мъж и в това няма нищо смущаващо. Тук е моментът да насочим момченцето в посоката, в която да развива умения, които мъжът следва да притежава. Каквито и да са нравите в настоящия век, неоспорим е фактът, че женският и мъжкият мозък имат способността да усвояват различни умения – така сме създадени, защото природата грешки не прави и е нужен именно балансът, хармонията в света.

Освен книжките като важно образователно средство, съществува огромно разнообразие на подходящи образователни играчки за момченцa на 3 и повече години, като се започне от най-елементарните и се стигне до цели комплекти от конструктори и пъзели.


Изборът е огромен сред видове детски играчки като:

  • Тротинетки - Tе са най-предпочитаните от момчетата, като имаме изобилие от мъжки модели на тротинетки с 3 колела, като най-желаните цветове са син, червен и зелен. Предлагаме и по-различни тротинетки с щампи на Формула 1, Състезателни, Фигури и др.
  • Камиончета и коли - Детски автомобили и други превозни средства със съпътстващите ги допълнения, както и комплекти от този тип: колички, автобусчета, камиончета с различно предназначение, кранове, каросерии, трактори, жътварски машини, самолетчета, вертолетчета, корабчета, влекачи, влакчета, луноходи; писти, гаражи, гари, магистрали и др.
  • Конструктори
  • Пъзели

С кои детски играчки да внимаваме?

Доста спорна тема е дали да купуваме на детето си детски оръжия – водни пистолети, пластмасови, лъкове, мечове, пушки, автомати и др. подобни, предвид опасността от събуждане на агресия. Тук нещата опират да правилното възпитание – да се внуши на малкия мъж, че тези средства са предимно за защита и само в крайни случаи – за нападение.


Наблюдавайте внимателно реакциите и афинитетите му към детските играчки

Горният списък е универсален и далеч не изчерпва всичко, което може да е подходящо за момчето Ви. Наблюдавайте афинитетите му и не забравяйте, че то може да притежава таланти, чийто наченки да се забелязват отсега. В такива случаи част от детските му играчки може да включва: микрофон за деца, детска музикална уредба, детски комплекти за бръснар, за готвач, четки, боички и др.

Препоръчани продукти