Плетените кошчета на Kinder Valley - удобство за мама и бебе

Плетените кошчета на Kinder Valley - удобство за мама и бебе

„Гуга“ ООД добавя в продуктовата си гама плетени кошчета за бебета на Kinder Valley.

Kinder Valley е английска компания с над 30 годишна история в детската промишленост. Опитният екип от дизайнери на компанията успява да създаде детски легла, плетени кошчета за бебета, матрачета и спални комплекти в прекрасни дизайни, подходящи за всяко новородено.

Характеристики на бебешките плетени кошчета

Плетените кошчета са удобни в първите месеца от живота на бебето, до около 6 месечна възраст. Кошчетата за сън на Kinder Valley са обгърнати с лесен за поддръжка обиколник, съставен от памук и полиестер. Към тях има включени още юрганче, удобен матрак и регулируем сенник, перфектни за създаването на уютно място за сън на бебето.

Матракът е водоустойчив и дишащ, с добра циркулация на въздуха и равномерно разпределение на топлината около тялото на новороденото. Матракът може да се пере при нужда.

Плетените кошчета на Kinder Valley са ръчно изработени от палмови листа или ракита, от квалифицирани занаятчии.

Ракита е вид върба, но за разлика от традиционната, тази е бързо растяща и наподобява храст. Израства от нивото на земята и се реже всеки сезон, което я прави екологично устойчив продукт. Страната произход на ракита е Китай. Веднъж като се изсуши, растението се транспортира до специализираната фабрика. Там дървото се рехидратира, за да стане гъвкаво (средно се накисват във вода за около 4 дни, преди да бъдат изплетени). Квалифицирани занаятчии създават т.нар. “тъкани” за изработка на бебешките плетени кошчета и придават уникална форма на всяко изделие.

Допълнителни спецификации на плетени кошчета за бебета

В асортимента си от кошчета за сън, английската фирма е включила и такива, направени от палмови листа. Те са ръчно произведени в Мароко от квалифицирани занаятчии. Палмовите листа, използвани за направата им се събират от планините „Атлас“ и „Риф“ в Мароко. Два дни са необходими за изплитането на един кош от един човек.

Следва цялостно тестване на изделията от международна компания, съгласно британските стандарти. Безопасността за Kinder Valley е от първостепенно значение, затова всеки един плетен кош се тества преди да бъде пуснат в продажба.

Всички плетени кошчета отговарят на стандарта BSEN 1466: 2014.