Пъзел Gibsons от 1000 части – Направено от дядо, Майк Джефрис

Хит
  • Gibsons
  • Производители  Gibsons
  • Наличност:  Очаквайте скоро!
  • SKU: TYPZ0003621
  • EAN: 5012269062182
Характеристики
  • Брой части 1000
  • Размер 68 x 49 cm
Виж всички

   


С пъзела от 1000 части, произведен от Gibsons, ще се пренесете директно в спокойния живот в провинцията. Докато баба приготвя вкусния неделен обяд, децата правят компания на дядо в неговата прашна градинска работилничка, нетърпеливи да видят какви подаръци им е приготвил той. Картината, използвана за изображение на пъзела, е дело на Майк Джефрис, а размерите ѝ в подреден вид са 68 x 49 сантиметра.

Майк Джефрис (Mike Jeffries)
Роден в Плимут, Девън, през 1939 г., Майк Джефрис става професионален художник през 1980 г., а първата му работа е доста далеч от изкуството - на 16 години става огняр на парен локомотив. Роден точно в навечерието на Втората световна война, Майк и семейството му имат голям късмет. По време на бомбардировката на Плимут през 1940 г. той и майка му са евакуирани във ферма в Корнуол, а баща му – моряк в Кралския флот, който е на активна служба в Северния Атлантически океан и Средиземноморието, остава невредим. Не такава е за съжаление съдбата на чичо му Джак, който загива още в първата седмица на войната. Колкото и да си мислим, че всички тези събития нямат почти нищо общо с изкуството, един от първите спомени на младия
Майк е огромен армейски камион, който той започва да рисува на всяко попаднало му листче. От тогава той не спира да рисува, като според него магията се случва така – хващате молива и започвате да рисувате, като използвате за модели снимки. Така ще можете лесно да разберете дали формата и цветовете са реалистични. Именно това тренира окото как да пресъздава двуизмерни обект – триизмерно. От работата си като огняр на локомотив, която меко казано е много тежка, за Майк започва любовта му към влаковете от онзи период. И това е видно от неговите произведения. Следва служба в армията на Великобритания, където е шофьор на военен камион. През цялото време той не спира да рисува, като мечтата му е да завърши арт колеж. Днес Майк Джефрис прави удивителни картини на военни машини, влакове, както и на живота от края на Втората световна война.
Едни от знаковите му произведения са превърнати от големи производители в удивителни, качествени пъзели.
Брой части 1000
Размер 68 x 49 cm

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив
Бележка: HTML не е преведен!
Captcha

Може да харесате още