Лесно каране и забава с тротинетки

Лесно каране и забава с тротинетки

Какво представляват тротинетките и защо децата ги обожават?

Тротинетките са лесни за каране и децата много обичат този начин на придвижване и забавление. Тя позволява да се насладят на удоволствието от пързалянето, без необходимостта от първоначални умения, особено определени видове като тротинетки 5 в 1 или тротинетки на 3 колела. Всяко нещо, което провокира децата към физическа активност е полезно за тях, това ги поддържа в чудесна форма и добро здраве. Карането на тротинетката развива двигателните умения, координация, ловкост и чувството за равновесие у децата. По-пасивните деца набавят необходимата доза движение, а по-активните изразходват навън излишната си енергия.

Тротинетката съчетава най-доброто от велосипеда, ролковите кънки и скейтборда. Тротинетките са създадени за децата, за да бъдат динамични по безопасен начин. Те са с относително опростен и здрав  дизайн и  удобни за управление. Тротинетките биват с две или три колела, някои модели имат и седалка. Важното при избора на  тротинетка е  съобразяване с височината на детето. Тротинетките с регулируема височина, са подходящи, защото децата бързо порастват. Какво трябва да знаем при избора на тротинетка?

Колелата

По размер те биват 100мм, 150мм и 200 мм. С големите колела по-лесно се преодоляват неравностите на пътя, пясък и чакъл, също така карането е по-комфортно. Колкото по-малки са колелата, толкова по-маневрена е тротинетката. Те са за предпочитане при изпълняване на по-сложни движения на по-добра настилка.

 По-твърдите колелата имат по-малко сцепление с настилката, те се износват по-бавно. По-меки колела смекчават  вибрациите и имат по-голямо сцепление със земята, затова са по-подходящи за по-малки деца и начинаещи.

Скоростта на колелата се измерва със системата АBEC, която представлява възхходяща редица от нечетни цифри с номера от 1 до 9. Скоростта, с която се въртят колелата е пропорционална на нарастването на числата. Освен това, колкото е по-голяма скоростта, толкова  по-голямо е съпротивлението на кормилото. Препоръчително е детето да опита тротинетка след 3 годишна възраст и е добре тя да бъде с  три колела, защото осигуряват стабилност и освен това стои самостоятелно изправена. На две колела може да премине детето, когато добие опит и е на възраст над 5-6 години.

Аксесоари

Добре е детето когато кара да е с удобни обувки, каска, налакътници и наколенки. Подходящата екипировка осигурява безопасност на вашето дете.

Други аксесоари за тротинетка са светещи колела, лед фенерче и звънчета.

За ваше улеснение, в Гуга бг сме подбрали качествени детски тротинетки, с регулируема височина, стабилни, маневрени и безопасни.

Водете малкия, горд собственик на тротинетката в парка, за да кара возилото си и спокойно и безопасно.