Как да изберете и закупите първото детско колело - PUKY

Как да изберете и закупите първото детско колело - PUKY

И двата разглеждани модела са един отличен и оптимален избор за първо детско колело. Посредством играта, те тренират децата на основни движения, като да се отблъскват от пода, което се комбинира с начални движения по завиване и управление на колелото. Основната разликата в тези колела е тяхното място за употреба - PUKYlino е за използване само на закрито, докато WUTSCH може да се използва както на закрито, така и на открито. Друга разлика е възрастта на детето и неговата степен на развития, от които препоръчваме да се използва дадения модел.

PUKYlino е създадено основно за каране от деца в закрити помещения. Необходимо условие е детето да може да седи и върви само, без помощ от възрастен. Препоръчваме PUKYlino за деца на възраст от една годинка или на височина над 75 см. Височината на седалката на PUKYlino е приблизително 22 см. Обикновено  PUKYlino е първото детско колело и поради тази причина е необходимо родителите да положат някои специални грижи, като:

  •  Да наблюдават детето, докато то управлява колелото и да преценят дали се справя самостоятелно;
  • Да наблюдават и предпазват от блъскане с колелото в околни предмети, особено когато се е засилило. Поради тази причина, препоръчваме карането на PUKYlino да бъде основно на гладки подове, без заобикалящи предмети.

WUTSCH е модел колело, който също е създаден за каране на закрито, но също така може да се използва и на открито, защото има различна геометрия на предната ос. То предлага отлични условия за трениране на баланса на малките ездачи, което се явява допълнение към бутането с крака и управлението с кормилото. Поради тази причина, WUTSCH е един чудесен избор на детско колело, преди да се премине на следващото ниво, а именно – колелото за баланс. Необходимо условие е детето да може да седи и върви само, без помощ от възрастен. Препоръчваме модела WUTSCH за деца на възраст над 18 месеца, с приблизителна височина 80 см. Височината на седалката е около 24.5 см.

И двата модела детски колела са с четири колела, което улеснява децата при тяхното управление. Също така са изключително леки, което е много важно, защото както знаем, децата лесно се отегчават и често се налага някой да носи колелото на ръка до колата или до дома.

Тези, както и други  модели на детски колела Puky, можете да намерите в нашия фирмен магазин или да поръчате онлайн. Гуга ООД е официален вносител на немските детски колела и триколки PUKY.