Изградете лесно емоционална връзка с детето си

Изградете лесно емоционална връзка с детето си

Изграждането на емоционалната връзка между родителите и бебето е особено важна. Повечето хора, смятат, че тя идва от самосебеси и в някаква степен това е така. Силната емоционална връзка между родители и дете, обаче е плод на много отдаденост и време прекарано заедно, обясняват експертите на ГУГА. Затова, избрахме да Ви запознаем с няколко изпитани начина да изградите стабилна връзка с детето си, още от раждането му.

Прекарвайте повече време заедно с детето си

Времето прекарано заедно върши чудеса. Дори мъничето Ви да се е родило само преди няколко дни, говорете му, пейте му, разказвайте му приказки. Така то ще свикне с гласа и присъствието Ви и те ще му действат успокояващо. Когато малчугана поотрасне играйте заедно с него. Изберете няколко детски играчки от онлайн детски магазин ГУГА и играйте с тях и вашето мъниче. Най-добре е да се спрете на нещо шарено, което издава звуци, за да пробудите интереса на мъничето си.

Помогнете му да открива нови неща

Бебетата обичат да виждат човешки лица и най-вече това на майките си. Може да го запознаете и с още едно лице – неговото собствено. Застанете с бебето пред огледалото и просто се гледайте. Мъниците си нямат идея що е то отражение, така че за него това ще бъде едно ново лице и едно ново откритие.

Създавайте си малки ритуали

Приказка вечер преди сън или капка лавандулово олио във ваничката преди баня, ще създадат сепециално усещане за Вас. За бебето Ви, пък ще подсказват какво предстои и така по-лесно ще му изградите режим в бъдеще. Всички малки ритуали, които споделят с вашият малчуган ще заздравят емоционалната връзка помежду Ви. Дори сега да Ви изглежда, че мъничето не разбира, всъщност повтаряйки едно и също действие, преди определено събитие, съвсем скоро, ще стане сигнал за него, че то предстои.