Globber триумфира на Тест за безопасност при тротинетките

Globber триумфира на Тест за безопасност при тротинетките

След провеждане на интензивни тестове, Hong Kong government consumer council (GovHK) издаде предупреждение, че 14 от 15 предлагани на пазара марки тротинетки се считат за потенциално опасни. Единствената тротинетка, която покрива всички тестове на използваните материали, приложение и химичен състав е тротинетката Globber PRIMO с 3 колела.

Кой продукт беше класиран като №1 по безопасност за употреба?

Тротинетката Globber PRIMO беше класирана на първо място и е единствената тротинетка от 15-те тествани, която не съдържа високи нива на PAH (Polycyclic aromatic hydrocarbons), според немските и европейски стандарти за безопасност. Тези високи нива водят до увеличен риск от рак, както и до кожни раздразнения или дерматит – възпаление на кожата. „Когато децата хванат дръжките на своите тротинетки, те влизат в контакт с веществото и могат до го погълнат.“, каза проф. Michael Hui Kingman, председател на GovHK.

Какви тестове бяха извършени?

Тротинетката с 3 колела Globber PRIMO премина и всички тестове за ефективност, включващи тестване на товароносимоста на всичките 15 продукта, чрез поставянето на тежести от 50 кг. от двете страни на кормилото. Globber PRIMO покри този тест и остана стабилна, без повреди. При тестовете се установи, че основата на модела Glider XL на Y-Volution се счупва.

Комисията тества също така диаметъра на ръкохватките, за да провери дали са достатъчно малки, за да се поберат в устата на детето. Razor A2 Kick и Marvel Spiderman 3 не покриха тези стандарти.

Най-накрая тротинетката Mini Micro Deluxe също не успя да покрие стандартите за безопасност, тъй като се оказа, че стикерът на основата може лесно да се премахне и да стане опасен за поглъщане за деца под 3 годишна възраст, за които всъщност е предназначени тази тротинетка.