4 прости правила за перфектно възпитани деца!

4 прости правила за перфектно възпитани деца!

Да възпиташ и отгледаш един добър човек не е никак лесна задача. Логично, доста родители срещат трудности, при възпитанието на своите малчугани – деца, какво да ги правиш?! Всъщност, възпитанието, което детето получава от най-ранна възраст има ключова роля, затова какъв човек ще отгледате. В случай, че и Вие сте сред хората, чиито деца сякаш просто не чуват Ви предлагаме 4 съвета, с които възпитанието на Вашето слънчице ще върви, като по ноти. Уловката, разбира се, е Вие да се придържате стриктно към тях!

Дръжте на думата си!

Веднъж щом поставите правила за детето не ги изменяйте по никакъв начин и при никакви обстоятелства. Например, ако всички негови приятелчета ходят със своите колела за баланс от страхотния магазин ГУГА, на място, което смятате за опасно и сте забранили на детето да ходи там, в последствие не отменяйте забрана си! Това ще покаже на малчугана, че няма да промените мнението си, независимо от неговите молби. Всъщност, колкото по стриктно се придържате Вие към правилата, толкова по-лесно ще бъде за детето Ви да свикне с тях. Скоро то ще разбере, че каквото и да прави, Вие няма да отстъпите.

Думата „не” не се изменя в „да” след няколко дни!

Ако един път сте казали на детето си „не”, то не позволявайте на молбите му и съвестта Ви да променят това „не” в да! Например – детето Ви има ужасно много, страхотни пластмасови играчки от специализирания магазин за играчки ГУГА, но иска още. Вие не смятате, че са му необходими и отказвате. След като един път сте казали „не” по даден въпрос дръжте на него. А, ако имате проблем с вземането на моментно решение, обещайте на мъника, че ще помислите по въпроса.

Поощрявайте, а не подкупвайте!

Правете разлика между двете неща. В случай, че детето Ви не спира да плаче, защото иска играчки за пясък от страхотния детски магазин GUGA, то купуването им, за да спре плачът е подкуп. Вместо това, превърнете желанието на детето във възнаграждение – обяснете му, че ако всеки ден в продължение не седмица си оправя леглото ще получи играчките.

Не забравяйте за наказанията!

Наказанието е част от възпитанието. Щом детето Ви не спазва правилата, то трябва да понесе последствията от това. Как, иначе ще разбере защо трябва да се спазват правилата?