Щастливо ли е детето Ви - Открийте лесно в няколко признака.

Всеки родител иска да отгледа най-вече здраво и щастливо дете. И докато здравето на мъничетата е лесно за преценка, то нещата със щастието не стоят точно така. Дали детето ми е щастливо е един от основните въпроси, които всеки родител си задава от време на време. Как, обаче да му се даде точен отговор?

Колкото и да са страхотни детските играчки, затрупването на мъничето Ви с тях не е гаранция за щастие! Всъщност, за да установите със сигурност дали малчуганът Ви е щастлив, трябва да следите за няколко признака.

Желанието на детето за игра

Щастливо дете свири на дървена играчка пияно ГУГА   Деца карат заедно тротинетки ГУГА   Деца играят на дървена играчка конструктор ГУГА

Децата обичат да играят, най-вече когато са щастливи. Затова, ако детето Ви иска да излезете на разходка в парка, където то да се забавлява с новата си тротинетка, можете да сте спокойни за неговото щастие. Същото важи и за поведението в дома – ако малчуганът търси вашето внимание и държи дейно да участвате в игрите му с дървени конструктори или  дървени музикални играчки, значи то се чувства добре.

Апетита на детето

Добър апетит на дете на 3 годишна възраст ГУГА   Добър апетит на дете със семейството си ГУГА   Добър апетит на дете момиче ГУГА

Всички знаем, че храненето на детето е сериозен въпрос. Понякога децата отказват да се хранят, просто понеже не са гладни. Друг път, обаче нежеланието на мъниците да приемат храна е сигнал за лошо емоционално състояние. В случай, че детето Ви по принцип се храни добре, но изведнъж престане да го прави, това трябва да е сигнал за Вас, че нещо не е наред.

Наличие на приятели

Деца приятели се забавляват ГУГА   Деца приятели си играят на площатка ГУГА   Деца приятелки учат заедно ГУГА

Детето Ви трябва да има другарчета, с който да споделя удоволствието от играта с детските си играчки. Следете дали малчуганът Ви често говори за други деца и иска да се вижда с тях. Това е признак, че той или тя е създало приятелства, което от своя страна е сигнал за щастие.

Спокоен сън на детето

Майка чете книга на дете за приспиване ГУГА   Щастливо бебе спи добре ГУГА   Щастливо момиченце спи добре

Независимо дали вече сте преминали към леглата за големи деца или все още спите в бебешки кошари, сънят на малкото Ви съкровище е изключително показателен за неговото щастие. В случай, че малчуганът спи добре и спокойно, всичко е наред – отглеждате едно щастливо дете. Проблемите със съня, честото събуждане и кошмарите, от своя страна трябва да Ви говорят, че нещо притеснява емоционално Вашето слънчице.

Коментари ()

Този сайт използва бисквитки, за да ви улесни при търсене.