Как несъзнателно стопираме развитието на детето

Често, родителите са толкова концентрирани върху здравето и щастието на своите деца, че забравят за тяхното правилно развитие. С цел мъниците да се чувстват добре, много майки и татковци, отлагат във времето събития, които помагат на развитието на тяхното съкровище. Или казано с други думи, прекалената загриженост за щастието понякога пречи на развитието. Поради тази причина ще Ви покажем 6-те най-чести родителски пропуска, който удрят спирачките на детското развитие. В случай, че сте допуснали някоя и друга от тях не се шашкайте – все още имате време да поправите нещата!

След като мъничето Ви отпразнува първият си рожден ден е време то да се раздели със залагалката си. Не казваме да му я вземете още на момента, в който духнете свещичката, но до няколко дни след това, залагалката трябва да си отиде. Ако детето приема тежко раздялата, опитайте се да отвлечете вниманието му с някоя от страхотните играчки за най-малките от чудесния детски магазин в Бургас на ГУГА. Колкото и да се тръшка мъника обаче не му връщайте залагалката.

Запознанството на Вашето съкровище със забавните гърнета в онлайн магазина на ГУГА, трябва да стане, когато то е на около годинка и половина. Това не означава да сложите веднага детето на гърнето и да очаквате чудеса. Просто стартирайте процеса по преминаване от памперси към гърнета.

Говорещите, интерактивни играчки са много интересни за най-малките. Щом детето Ви поотрасне, обаче е добре те са си отидат и да отстъпят място на игрите за активност.

След като Вашето съкровище навърши 3 годинки, е време да го обзаведете с превозно средство на 2 колела. Изберете между уникалните тротинетки и колела за баланс, които Ви очакват в страхотния магазин в Бургас на ГУГА. Чрез тях ще стимулирате не само неговата физическа активност, но и ще подобрите баланса му.

Да давате на детето си таблет, телефон или компютър всеки път щом то започне да мрънка е повече от грешно. Така ограничавате света му и му позволявате да гледа на техниката, като на играчка.

Същото важи и за телевизора – постоянното седене на малчугана Ви пред него няма да го образова особено, дори винаги да е включен на образователния канал. Телевизията при децата трябва да бъде ограничена до определено време, на ден иначе рискувате да навлечете на мъника си, дори здравословни проблеми!

Коментари ()

Този сайт използва бисквитки, за да ви улесни при търсене.