Столчета за кола

В тази категория има 29 продукта.
Показване на 1 - 24 от 29 продукта

Гуга ООД e директен вносител и дистрибутор на детски и бебешки столчета за автомобил. За нас безопасността и комфорта на децата са най-важни. Ето защо всички предлагани от нас продукти са внимателно подбрани и осигуряват висок клас на защита, което се доказва с необходимите сертификати и тест рипорти при краш тестове. За да сме максимално полезн...

Гуга ООД e директен вносител и дистрибутор на детски и бебешки столчета за автомобил. За нас безопасността и комфорта на децата са най-важни. Ето защо всички предлагани от нас продукти са внимателно подбрани и осигуряват висок клас на защита, което се доказва с необходимите сертификати и тест рипорти при краш тестове. За да сме максимално полезни и да Ви помогнем с избора на правилното столче за кола, ние подготвихме кратко ръководство за избор на столче за автомобил. Ще се радваме ако споделите с нас Вашето мнение относно качеството на закупените от нас кошчета и седалки за автомобил.

Ръководство за избор на подходящо бебешко или детско столче за автомобил

Бебешка кошница за кола, група 0

Група 0 (0 - 9кг.

Бебешки кошници за кола, които се монтират по посока обратна на движението

Те могат да се използват на предната или задните седалки, но е по-безопасно да се сложат на задните такива. Столчетата за кола, които се монтират по посока обратна на движението, осигуряват по-добра защита за главата, врата и гръбчето на бебето, отколкото тези, които се монтират по посока на движението. Ето защо е най-добре да държите бебето в такова столче възможно най-дълго време. Те трябва да се преместят в столче от следващата група, която е по посока на движението, когато надвишат максимално допустимото тегло, или края на главичката им е по-високо от края на кошницата. Не забравяйте да изключите въздушната възглавница на пасажерската седалка, докато на нея е монтирано кошчето за бебета!!!

Детско столче за кола Група 1 9-18 килограма

Група I (9 - 18 кг.)

Детски столчета, които се монтират по посока на движение

Веднъж след като бебето порасне достатъчно, за да не може повече да се използва кошница от Група 0, е добре да се премести в столче за кола от следващата Група I с интегрирана защита. Голямата зона на защита помага да се намали риска от травма при нещастен пътен инцидент. Закопчаването между крачетата спомага също да се държи детето стабилно, като се избягва приплъзване или излизане извън коланите.  Те могат да се използват както на предната седалка /задължително с изключена въздушна възглавница/, така и на задните седалки на колата. Още веднъж – най-безопасно е да държите детето в това столче, докато то не стане достатъчно голямо за да премине в следващата група.

Детска седалка за автомобил, група 2 15-25 килограма

Група II (15 - 25 кг.)

Повдигащи седалки и подложки

Модерните повдигащи седалки за проектирани за деца между 15 кг. и 36 кг. Някои повдигащи седалки са проектирани да се превърнат след това просто в повдигаща подложка, като се откачи облегалката. Когато първоначално детето се прехвърли от детско столче, монтирано по посока на движението (Група I) в повдигаща седалка или подложка, е по-добре да бъде в такава с облегалка, която ще осигури по-доброто разположение на предпазния колан. Повдигащите седалки със странични криле ще помогнат да се предотвратят травми при страничен удар, като защитят главата на детето, също така при някои модели страничните криле могат да се регулират и по височина, заедно с растежа на детето ви.

Повдигаща седалка за деца за автомобил, група 3 от 22 до 36 килограма

Група III (22 - 36 кг.)

Повдигащи подложки

Повдигащите подложки могат да се монтират, както на предната, така и на задните седалки в автомобила, но от гледна точна на безопасността, е по-добре да бъдат разположени на задните седалки, особено ако има включена въздушна възглавница на предната седалка. Фабричните колани на автомобила минават около детето и седалката, и поради тази причина е важно те да бъдат правилно настроени на височина, така че да не са прекалено високо и да преминават през врата не детето.

 

 

По-малко
Повече
Accept

"Гуга" ООД използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата политика относно бисквитките тук.