Гърнета


Моментът, в който малчуганите преминават от пелени към гърнета е важен за всеки родител. Детските гърнета, обаче в началото може да бъдат превърнати от малчуганите в нещо съвсем различно, от тяхната задача. Много деца, първоначално, използват своите гърнета не като тоалетна, а като касичка, купичка или нещо тотално различно – зависи какво е родила фантазията им, обясняват специалистите на ГУГА.

Щом усетите, че момента за преминаване към гърнета е настъпил Ви съветваме да отделите специално внимание на тази покупка. Децата по-лесно се научават да използват всичко ако го намират за интересно и забавно. ГУГА детски магазин Бургас предлага на Вашето внимание различни, шарени и весели гърнета, които да събудят интереса на Вашето мъниче. Щом веднъж детето прояви интерес към гърнето то рано или късно ще седне на него, в опита си да го използва, като столче. Именно това е изключително важен момент! Седнете спокойно до Вашето съкровище, докато то седи върху гърнето и се забавлявайте заедно – играйте с играчки, пейте песнички или четете приказка. За разлика от процеса на хранене на бебе, при който не трябва да има разсейващи фактори за мъника, при приучаването към гърне е задължително да присъстват такива. Въпреки, че процеса по хранене на бебе и този към научаване на използване на тоалетна за деца са еднакво важни за развитието на мъничетата те са коренно различни по същество. При храненето се развиват бъдещите хранителни навици на децата и затова е важно те да бъдат концентрирани в този момент. При използването на тоалетна за деца, на първо място е забавлението. То има огромна роля, в този стресиращ за малчуганите момент.

Сред предлаганите от ГУГА магазин за играчки в Бургас гърнета ще намерите и музикални такива. Тяхната цел е да направят използването на детските гърнета по-забавно за малчуганите. Специалистите от детски магазин в Бургас на бранда, държат не само на забавлението на децата, но и на тяхната безопасност. Поради тази причина, всички гърнета, които се предлагат в страхотния магазин в Бургас на GUGA са с гумирани крачета, така че да няма опасност да се подхлъзнат и детето да се нарани.

В тази категория ви представяме специалната си колекция от бебешки гърнета – още един задължителен компонент от детския реквизит. Разбира се, този важен бебешки аксесоар влиза в употреба на малко по-късен етап от живота на детето, но остава необходим за един сравнително дълъг период от време. Поне, докато детето стане достатъчно голямо, за да може да използва конвенционалното тоалетно гърне в жилището.

Кога трябва да закупим първото гърне?

За покупка на гърне за бебе трябва да помислите в момента, в който детето стане достатъчно стабилно, за да седи без чужда помощ. Някои родители започват да приучават детето да се изхожда в гърне още след 6 месечна възраст, което е една похвална инициатива. Много често родителите правят грешката да използват памперсите твърде дълго от съображения за собственото си удобство и това на детето. Това е родителска грешка, за която ще плащат всички.

Колкото повече отлагате срещата на детето с така важното бебешко гърне, толкова по-трудно ще бъде създаването на един особено важен за него навик. Когато започнете поетапно да слагате детето на гърнето, то ще го приеме инстинктивно и без излишни драми. Когато се опитате да промените навиците на един полуизграден индивид, детето ще се съпротивлява с цената на излишни сцени и психически сътресения.

На болшинството родители не се налага да купуват гърнета за бебе, понеже този полезен аксесоар често бива подаряван от близък роднина – най-често от бабите и дядовците. Тъй като хората от старата генерация не са запознати с новостите при тази група бебешки продукти е много вероятно те да закупят неподходящ за детето модел. Добре е с избора на гърне за бебе да се заемат родителите, изхождайки от неговия пол, интереси и физика.

Какво трябва да бъде детското гърне?

Както всички останали компоненти от бебешкия реквизит и гърнето трябва да отговаря на няколко задължителни характеристики. На първо място, то трябва да има атрактивен дизайн, за да може да привлече детето и да го накара само да пожелае да седне върху него. Модел, който е непривлекателен или отблъскващ за детето, ще затрудни допълнително и без това сложната задача по изграждане на елементарни социални навици.

Детското гърне трябва да бъде:

  • С форма и визия, която да привлича детското внимание и интерес;
  • Максимално комфортно, защото в началото детето ще прекарва значително време върху него;
  • Стабилно и напълно безопасно;
  • Да притежава свойства, които да го правят желано от детето;
  • Да позволява поддържане на идеална хигиена.

Имайте предвид, че е напълно възможно да смените няколко детски гърнета, докато детето започне да използва домашната тоалетна. Най-малкото, детето ви ще расте и физиката му няма да бъде съвместима с миниатюрното бебешко гърне, което сте използвали в началото. С времето, когато детето проходи е много вероятно то само да взема гърнето, когато е нужно да го използва. Твърде обемистите и тежки модели не са подходящи в това отношение.

Стабилността е от огромно значение както за малкото дете, така и за вас самите. Наличието на удобна облегалка при модерните гърнета за бебета ви спестява нуждата да придържате детето с ръце в очакване то да извърши желаното действие. Гумената основа е също важен елемент, който гърнето ви трябва да притежава. Тя ще предпазва изделието от плъзгане върху гладкия под при всяко движение на детето.

Не на последно място е важно да се запознаете с материалите, от които са изработени качествените бебешки гърнета и да търсите именно тях, когато избирате модел. Тънките и чупливи пластмаси са изключително опасни, затова винаги избирайте модел от максимално мек и еластичен материал. Уверете се, че не само основният материал, но и покритието не съдържат опасни за здравето химикали. Те ще влизат в пряк контакт с деликатната детска кожа, затова трябва да бъдат напълно лишени от вредни съставки.

Този сайт използва бисквитки, за да ви улесни при търсене.