5 основни вида тротинетки и как да изберете подходящата

5 основни вида тротинетки и как да изберете подходящата

В последните няколко години тротинетките преживяха истински бум в разпространението си. Ако до преди по-малко от 10 години почти никой не знаеше какво е тротинетка, то в днешно време е нормално всяко второ дете в парка да кара своя скутер. Съвсем в реда на нещата е децата да молят да получат тротинетка, защото те са леки, удобни и представляват незаменима част от разходката на всяко активно дете. Ако сравним набързо тротинетка със стандартен велосипед, веднага виждаме, че тя заема по-малко място и е по-маневрена. В сравнение с ролерите и ролковите кънки пък, тя е по-безопасна и по-лесна да управление. Родителите спокойно могат да влязат с тротинетката в някой магазин, офис или дори заведение, без да се притесняват, че някой може да открадне оставената навън тротинетка, нещо което за съжаление се случва често с велосипедите. Вече има качествени тротинетки, които са лесни за научаване да се управляват дори и от 2 годишни деца, като същевременно са и безопасни за толкова малки деца.

Може да звучи невероятно, но съществуват интерпретации, че идеята за тротинетка се е зародила още през далечния 18-ти век. Дори някои прототипи са открити на стенописи в Древна Гърция, както и на рисунки на Да Винчи. Първата по-ясна визия, която се доближава до сегашните скутери, е измислен от майстора на каляските Майкъл Каслър, през далечната 1761 година. В неговите виждания, продукта е представлявал дъска с две колела. По-късно, Де Сиврак добавя към дъската ръчни опори. Така полученият продукт се е задвижвал с избутването от земята с крак, и се е наричал „celeifer“. С течение на времето, други изобретатели са подобрили и доразвили идеята, като са добавили много нови детайли и функции. И така стигаме до наши дни, когато малки и големи вече не могат да си представят живота без своята тротинетка.

Какви видове тротинетки съществуват днес:
1. Тротинетки с две колела – Те са подходящи за деца на възраст от 5 и повече години, които могат да поддържат равновесие. Тези тротинетки могат да развиват висока скорост и са по-малко стабилни, поради което трябва да се даде на дете, когато наистина е готова да я управлява;
2. Тротинетки с 3 колела – По-често се срещат да се управляват от деца на възраст от 2 до 5 години, макар напоследък да се появиха и модели, които да издържат възрастни до 100 кг. Тези скутери развиват по-ниска скорост, по стабилни са и имат по-комфортно возене. Различават се основно по това на колко степени може да се регулира кормилото и до какво тегло може да издържи;
3. Тротинетки със седалка и родителски контрол – това по себе си е тротинетка с три колела, към която има добавена и седалка. Има възможност за бутане от страна на родителя, както и за управление. Модела е особено подходящ за малки деца, които няма навършени още 2 години и искат да започнат да се учат и да си играят с тротинетки;
4. Тротинетки за трикове – ако пазарът на тротинетки се е развил бързо през последните години, то можем да кажем, че пазарът на тротинетки са скачане търпи бурен растеж. Станаха по-здрави, по-леки, по-маневрени и още по-желани.
5. Електрически тротинетки – без съмнение най-модерното и дискутирано средство напоследък. Все още e спорен въпроса това дали е превозно средство или средство за спорт и развлечение в парка.

Ако търсите тротинетка, ние от GUGA.BG сме се постарали да Ви предложим голямо разнообразие от модели. Разполагаме с подходящата такава както за момчета и момичета, така и за възрастни. При нас ще намерите разнообразие от цветове, дизайн, размери и форми от които да избирате. От Вас се е нужно само да изберете за какво ще използвате тротинетката и при нас ще можете да я намерите, независимо дали е за всекидневна употреба, за придвижване или просто за подарък за рожден ден, нова година и други празници. Ние се стараем да подпираме и предлагаме качествени модели, които да направят приятно използването на тротинетката. Можете също да избирате между модели които се сгъват и такива, които са статични. Предлагаме модели с различна товароносимост, които могат да бъдат използвани от възрастни с тегло до 100 кг.

Препоръчани продукти