За дърпане и бутане

Дървена играчка костенурка Дървена играчка костенурка 2
Наличен
За дърпане и бутане

Дървена играчка Костенурка за дърпане

Classic World
2245
29,90 лв.
Детска дървена играчка за активна игра. Нека детето да я дърпа, бута, да си играе с четирите кръгчета на гърба й и т.н. Играчката е напълно безопасна за децата.
Детска играчка колело за бутане Детска играчка колело за бутане  2
Наличен
За дърпане и бутане

Дървена играчка за бутане Дъга

Classic World
2216
29,90 лв.
Дървена играчка за бутане - колело с цветовете на дъгата - любим подарък за всички проходили бебета и малкидеца.
Дървен уокър за бебета с кубчета с числа и английската азбука Дървен уокър за бебета с кубчета с числа и английската азбука 2
Наличен
За дърпане и бутане

Дървена проходилка - уокър с кубчета

Classic World
3306
79,90 лв.
Тази играчка - уокър  е чудесно проектирана количка за бутане, с комплект от класически кубчета и блокчета в нея. Тя е прекрасен подарък за всяко прохождащо бебе и малко дете.
Пате за бутане
Наличен
За дърпане и бутане

Пате за бутане

Classic World
3320
29,90 лв.
Сладко жълто пате, изработено от дърво за малки прохождащи дечица.
Пъстро влакче за дърпане
Наличен
За дърпане и бутане

Детско дървено влакче за дърпане в пъстри цветове

Classic World
2558
29,90 лв.
Пуф, паф..пристига шарения влак, за да донесе на децата много радост, игри и смях до захлас. Не пропускайте възможността да му подарите тази толкова красива и забавна играчка.
Дървена играчка за дърпане - детско крокодилче
Наличен
За дърпане и бутане

Дървено крокодилче за дърпане

Classic World
3301
19,90 лв.
Детско дървено крокодилче с връвчица за дърпане. Забавна играчка, която провокира детето да върви.

Играчките за дърпане и бутане за деца, които ГУГА предлагат имат съществена роля за пълноценното развитие на Вашето дете. Този вид играчки са изключително подходящи за малчугани, които точно са започнали да прохождат. Пълният набор играчки набор от предлагани играчки за дърпане и бутане може да видите на място във фирмения магазин за играчки в Бургас на GUGA.

Тези играчки имат много по-важна роля за развитието на детето Ви, от колкото предполагате. Благодарение на тях, малчуганите не само опознават заобикалящия ги свят, но и развиват мускулите си. Когато детето дърпа или бута дадена играчка цялото му тяло укрепва. Може да звучи невероятно, но това е факт. Така, че да обзаведете детето си с играчка, която се бута или дърпа е повече от наложително. Времето, което Вашият малчуган ще прекара с нея ще бъде не само забавно, но и изключително здравословно и полезно за него. С този вид играчки ще помогнете на детето си да открива света около него, но и ще се погрижите за неговото здраве! Прохождането на детето е специален момент, след това то ще иска да бъде постоянно в движение. Вземайки му играчка за дърпане и бутане ще му осигурите верен другар, който ще бъде до него, докато то прави своите първи истински крачки. Този вид и още много играчки за прохождащи деца ще намерите в специализирания детски магазин в Бургас на ГУГА.

В случай, че искате да развиете добрият баланс на Вашето дете Ви съветваме да обърнете внимание на специалната секция колела за баланс, която се предлага в детски магазин Бургас GUGA. Посредством балансиращите колела децата развиват не само баланса си, но и любов към времето прекарано навън. А, ако се притеснявате дали детето Ви ще се справи с балансиращите колела винаги може да заложите на класиката – тротинетките. Специализирания магазин в град Бургас предлага богато разнообразие от тротинетки за деца на различни възрасти.

От този раздел на детски магазин Гуга можете да изберете чудесна играчка за бутане и дърпане за своето тепърва прохождащо дете. Играчките от тази категория са само привидно забавни. Те имат и друго много важно свойство – стимулират въображението и физическата активност на вашето малко човече.

Каква е ролята на играчките за дърпане и бутане?

Много родители предпочитат да отрупат съвсем малките си деца с огромен брой кукли, кубчета и дрънкалки. Разбира се, тези групи играчки също се грижи за поддържане интереса на детето, но те не са толкова ефективна в подтикване на малчуганите към физическа активност, както специално създадените за целта дървени играчки за бутане.

Ако вече имате опит в отглеждането на дете, вероятно сте забелязали, че при голяма част от децата съществува психологическа бариера, която им пречи да проходят самостоятелно. Със сигурност падането след първите самостоятелно направени стъпки има огромна вина за страха, който децата изпитват, когато ги подтиквате да продължат да се движат без ваша помощ. При много деца травмата от един такъв инцидент може да забави значително процеса на прохождане.

Ролята на забавните играчки за бутане и дърпане е да помогнат този процес да настъпи спонтанно, без да се оказва никакъв натиск върху малкото уплашено дете. В повечето случаи децата дори не осъзнават, че подмамени от забавните играчки са изминали едно значително разстояние. Дори придържайки ги, вие трудно бихте могли да ги стимулирате да извървят дистанцията, която ще изминат, захласнати по своята пъстра и интересна играчка за бутане.

Функцията на забавните детски играчки за бутане е не просто да ангажират вниманието на прохождащите деца, но и да ги накарат да обикнат движението. Физическата активност от най-ранна детска възраст оказва пряко въздействие върху укрепването на целия опорно-двигателен апарат. Всяко физическо натоварване позволява на костите да укрепнат, а на мускулите - да станат по-силни и ефективни. Редица изследвания показват, че децата, които се движат повече от своите връстници са не само по-устойчиви на инфекции и вирусни заболявания, но и по-напред в умственото си развитие.

Защо да подарите играчка за бутане на малкото си дете?

Причините да оборудвате малкото си дете с една или няколко от дървените играчки за дърпане и бутане са много. На първо място, те могат да се използват еднакво успешно на открито и у дома. Когато времето не позволява да излезете на разходка сред природата, винаги можете да разчитате на дървеното камионче, костенурка или проходилка да стимулира детето да се отдаде на физическа активност.

Дървените играчки за бутане и дърпане ще задоволят естествения инстинкт на децата да се движат, но същевременно ще отклонят тяхното внимание от опасните уреди и участъци в дома, които е добре да бъдат избягвани.

Освен на правилното физическо развитие на вашето прохождащо човече, вие ще се радвате и на още едно допълнително предимство – повече време за самите вас. Майките на деца в прохождаща възраст трудно могат да намерят време за рутинните домакински дейности, защото са ангажирани изцяло с действията на своите палави малчугани. Когато децата имат верен компаньон, с който да за забавляват, мама може да се заеме с голяма част от ежедневните домашни задачи.

"Гуга" ООД използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата политика относно бисквитките тук.