Удивителните неща, на които са способни новородените

Удивителните неща, на които са способни новородените

От раждането на бебето до края на първия месец от неговия живот, то изглежда абсолютно безпомощно. Всъщност, малко хора знаят, че точно в този период бебетата могат ужасно много неща, но просто няма как да ги демонстрират! Експертите на ГУГА повдигат завесата на митовете и заблудите и разкриват какво могат бебетата, когато изглежда, че всъщност не могат нищо!

Обонянието

Едва ли предполагате, но обонянието на едно бебе на няколко дни е направо перфектно! Всъщност, то е доста по-добро от това на който и да било възрастен. Именно поради тази причина съвсем малко след раждането бебето може да „подуши” безпогрешно своята майка.

Зрението

Масово, хората смятат, че зрението на бебоците е слабо. Истината, обаче е, че то просто е ограничено. Мъниците не могат да фокусират и това им пречи. Пробвайте да се доближите до разстояние от около 20 сантиметра от погледа на бебето и ще видите как изражението му се променя. Освен това, бебетата имат светлинна чувствителност, което означава, че прекрасно разбират кога е ден и кога е нощ!

Слух

Вярно е, че веднага след появата му на бял свят бебето не чува добре. Това, обаче драстично се променя, след около седмица. Тогава мъниците чуват точно толкова добре, колкото и възрастните. Така, че спирайте да пеете и говорите на Вашето малко съкровище, защото то може да не Ви разбира, но със сигурност Ви чува.

За да стимулирате развитието на сетивата на Вашето бебе трябва да го обградите с правилните играчки. В невероятния детски магазин ГУГА ще намерите играчки за деца от всякакви възрасти. Играчките, които Ви очакват в специализирания магазин на бранда ще изиграят важна роля в развитието на детето Ви. Посредством играчките, мъничетата изучават света около тях и се развиват. Затова е особено важно да вземете на бебчо шарени, цветни и интересни играчки от страхотния магазин за играчки на GUGA, които да провокират желанието му да ги изследва.