Трикове за лесно детско приспиване - какво трябва да знаем

Трикове за лесно детско приспиване - какво трябва да знаем

Приспиването на малчуганите е сложен процес, който може лесно да се превърне в безкрайна борба между дете и родител. Истината е, че децата, които заспиват веднага щом ги сложиш в леглото са по-скоро изключение от правилото. С цел да облекчат този момент за родителите, експертите на ГУГА разкриват няколко лесни трика, с които приспиването да стане по-лесно.

  • На първо място, от особена важност е да превърнете времето за лягане в ритуал за мъничето си. То трябва да бъде спокойно, в този момент. Затова е препоръчително един час преди да го сложите в леглото да започнете с успокояването. Колкото и да обича детето Ви играчките си от страхотния детски магазин в Бургас на GUGA приберете ги преди лягане. Също така, изключете телевизора и намалете максимално всички шумове. Това ще успокои детето.
  • В този период от един час можете да прочетете приказка на своето съкровище или да му изпеете песен. Най-добрият начин да отпуснете детето си, обаче си остава къпането. Страхотни ванички и корита за къпане на бебета Ви очакват в сайта за играчки на ГУГА. Просто напълнете ваничка с вода, с приятна температура и изкъпете бебето. Колкото забавно да изглежда не добавяйте играчки към банята. Вечерното къпане трябва да бъде спокойно и релаксиращо изживяване за Вашето слънчице.
  • Ако детето Ви има любима играчка от онлайн магазина на Гуга, към която е силно привързано не му я отнемайте, щом дойде времето за лягане. Приберете всички останали играчки, но оставете любимата на детето си. Децата успяват силно да се привържат към една определена играчка и тя им действа особено успокояващо. Затова, позволете на мъничето си да спи с любимата си играчка.

В случай, че щом сложите малчугана в леглото той или тя започне да мрънка не се изнервяйте. Постойте за малко при него, погалете го по главата или подръжте ръката му, така ще го успокоите допълнително. После излезте от стаята. Ако мрънкането продължава се върнете и повторете, но се старайте да сте максимално спокойни – децата интуитивно усещат раздразнението и също се напрягат.

Препоръчани продукти