Практични съвети за новоизлюпени родители

Практични съвети за новоизлюпени родители

В случай, че наскоро сте станали родители е нормално наред с безграничното щастие, което изпитвате да сте и малко изплашени и объркани. Последното важи с още по-голяма сила, особено ако това е първото Ви дете. Успокойте се! Специалистите на ГУГА предлагат няколко практични съвета, които ще Ви помогнат да навлезете по-лесно в света на родителите.

  • Отделете си поне 30 минути от съня на бебето лично за Вас. Веднага щом мъничето Ви заспи не се хващайте да правите каквото и да било от домакинската работа. Вместо това се отпуснете, прочете книга или най-добре поспете, защото съня така или иначе Ви липсва!
  • Съхранете спомените си, като приберете дрешките от изписването на бебето и започнете да му водите дневник. Така, след години ще имате неповторими спомени, които не могат да се сравнят с нищо друго.
  • Игрите са за цялото семейство, а не само за мама и бебе. И двамата родители трябва да играят с детето. В момента, в който то започне да следи нещата с поглед е добре да посетите страхотния онлайн магазин ГУГА, за да го обзаведете с играчки. Независимо колко много Ви харесват всички играчки от детския магазин на бранда не затрупвайте детето си с тях. Вместо това изберете една или две хубави играчки, с които семейно да се забавлявате.
  • Научете се да имате резервни варианти за всичко. Най-добре е да имате 2 чанти за бебчо – една за разходки, която да седи на бебешката количка и една в колата. Така ще си гарантирате, че няма да забравите нещо.
  • Доверете се интуицията си на родител, макар да сте такъв от скоро. Никой по-добре от родителите не може да усети от какво имат нужда малките човечета. Затова, ако вътрешният Ви глас казва да прегърнете детето си, просто го направете и Вие, и то ще се почувствате по-добре!