НЕ на телевизора! ДА на игрите!

НЕ на телевизора! ДА на игрите!

В съвременния свят, в който живеем все по-често явление е децата да растат пред телевизора. Как точно стана така, едва ли някой е способен да каже със сигурност. Факт е обаче,че днешните деца прекарват една голяма част от времето си буквално залепени за екрана. Това не е никак полезно за тях, но повечето родители махват с ръка и се успокояват с мисълта „Дете е, какво да го правиш!”.

Реалността, обаче е малко по-различна. Позволявайки на детето Ви да прекарва много време пред телевизора, реално не му помагате, а вредите на развитието му във физическо и емоционално отношение! Научно доказано е, че малчуганите, които гледат много телевизия израстват с по-беден речник, фантазията им е доста по-ограничена и концентрирането при тях е трудна задача. Да не говорим, че седенето по цял ден пред телевизора обездвижва децата и уврежда тяхното зрение.

Какво, обаче да направите, за да отскубнете малчугана си от телевизора?

 Отговорът на този въпрос е елементарен на теория и малко по-сложен на практика – Предизвикайте интереса му към други дейност, съветват експертите на ГУГА. В страхотния онлайн магазин Гуга ще намерите разнообразни пособия, с които да забавлявате детето си, за да не седи то пред телевизора по цял ден. Научете малчугана да обича времето, прекарано извън пределите на дома и да бъде физически активно. Най-добрият начин да го направите е да обзаведете детето с колело или тротинетка от ГУГА. С тяхна помощ, малчугана ще се забавлява и ще създава нови приятелства.

За моментите, в които излизането извън дома е невъзможно, експертите на ГУГА също имат решение. В специалният магазин на марката Ви очакват разнообразни игри и играчки, с които детето може да се забавлява, в дома Ви. Най-добре е да разгледате заедно магазина. Така, детето ще може само да избере играчките, с които ще му бъде наистина интересно да се забавлява и, които ще го откъснат от телевизионния екран.