Най-честите родителски грешки по въпроса с гърнето

Най-честите родителски грешки по въпроса с гърнето

Преминаването на малчуганите от памперси към гърнета е голямо изживяване не само за тях, но и за родителите им. Няма точен момент, който да се смята за универсално подходящ за приучаване на мъника към детските гърнета. Всяко дете е уникално и за него този миг може да настъпи в различно време. Изненадващо, но колкото и уникални да са децата, толкова си приличат родителите им. Масово, мамите и татковците допускат идентични грешки, докато учат своето слънчице да използва детски гърнета. Вижте кои са те и не ги допускайте, защото така само утежнявате прехода за детето и за Вас!

Нетърпеливи сте!

Дори да смятате детето си за гении не очаквайте то да премине от памперс към забавните детски гърнета от страхотния магазин на ГУГА за 2 дни! Този период може да отнеме от седмица до месец и всичко зависи, от това как Вие ще предразположите детето към гърнето.

Избързвате!

Вашето мъниче само ще Ви покаже кога е готово да се откаже от памперса и да седне върху детските гърнета от специализирания магазин за играчки на GUGA. Точно както, после ще Ви покаже и когато е готово да замени гърнетата със детски седалки за тоалетна. Не избързвайте, само защото според Вас моментът е удачен не означава, че и за детето Ви е така. Започне ли Вашето слънчице да Ви сигнализира, че има нужда от тоалетна, значи моментът е дошъл. Преди това просто ще измъчите детето!

Викате и заплашвате!

Смяната на памперс с гърнета е ужасно стресираща за повечето деца. Затова, дори мъникът да не се справя особено добре никога не му викайте и не го заплашвайте. Преминаването към гърне трябва да бъде естествено, най-добре под формата на игра. Щом детето Ви се престраши да седне върху гърнето, приближете се него с някоя от чудесните играчки от GUGA детски магазин и поиграйте заедно. Така ще му покажете, че гърнето не е страшно и то постепенно ще свикне с него.

Липсва Ви последователност!

Започнете ли да учите мъника на гърне трябва да забравите за пелените. Няма начин детето да се научи ако един ден седи на гърнето, а на следващия е отново с пелени!