Мотивирайте детето си да учи без много усилия!

Мотивирайте детето си да учи без много усилия!

Първоначално, децата се учат и опознават света чрез играта. Това е един напълно естествен подход. Неминуемо, обаче за всяко дете, а и за всеки родител идва момента, в който игрите трябва да отстъпят място на уроците. Това не винаги е свързано с тръгването детето на училище. Понякога се случва доста преди това. За да нямате проблеми с ученето, на един по-късен етап трябва да мотивирате детето да иска да учи. Може да Ви звучи страшно, но е доста лесно и ако сте последователни няма да имате проблеми.

Без значение колко много се забавлява малчугана Ви с чудесните колела за баланс от страхотния магазин за играчки на ГУГА, в даден момент трябва да го запознаете с книгите. Научете Вашето съкровище, че и от книгите може да научава нови, интересни неща и оставете естественото му любопитство да свърши останалото. Веднъж събудите ли интереса му то само ще посяга към книгите.

Както всички родители добре знаят, децата се учат най-добре, докато играят. Така, че можете спокойно да превърнете ученето в игра, за да е по-привлекателно то за детето Ви. Това, обаче не означава да оставите малчугана да си играе с невероятните дървени пъзели от специализирания онлайн магазин ГУГА, докато то уж трябва да учи. По-скоро заложете на кратки, но интересни образователни филмчета, по тема, която е интересна на детето. А, ако разполагате с повече време, опитайте се сами да организирате игри около учението на мъничето – покажете му как се получават цветовете например, като отделите няколко часа, за цапане с боички.

Най-важно, обаче е Вашето отношение към ученето на малчуганите. Не се вторачвайте винаги в крайните резултати, а оценете целият труд, който е положило детето, за да ги постигне. Награждавайте детето за добрите резултати, които постига. Ако то съумее да се справя добре с учебния процес за дълго време може да го поглезите с някоя от невероятните тротинетки от ГУГА. Тези награди, обаче трябва да бъдат изключение, а не правило!