Как несъзнателно стопираме развитието на детето

Как несъзнателно стопираме развитието на детето

Често, родителите са толкова концентрирани върху здравето и щастието на своите деца, че забравят за тяхното правилно развитие. С цел мъниците да се чувстват добре, много майки и татковци, отлагат във времето събития, които помагат на развитието на тяхното съкровище. Или казано с други думи, прекалената загриженост за щастието понякога пречи на развитието. Поради тази причина ще Ви покажем 6-те най-чести родителски пропуска, който удрят спирачките на детското развитие. В случай, че сте допуснали някоя и друга от тях не се шашкайте – все още имате време да поправите нещата!

След като мъничето Ви отпразнува първият си рожден ден е време то да се раздели със залагалката си. Не казваме да му я вземете още на момента, в който духнете свещичката, но до няколко дни след това, залагалката трябва да си отиде. Ако детето приема тежко раздялата, опитайте се да отвлечете вниманието му с някоя от страхотните играчки за най-малките от чудесния детски магазин в Бургас на ГУГА. Колкото и да се тръшка мъника обаче не му връщайте залагалката.

Запознанството на Вашето съкровище със забавните гърнета в онлайн магазина на ГУГА, трябва да стане, когато то е на около годинка и половина. Това не означава да сложите веднага детето на гърнето и да очаквате чудеса. Просто стартирайте процеса по преминаване от памперси към гърнета.

Говорещите, интерактивни играчки са много интересни за най-малките. Щом детето Ви поотрасне, обаче е добре те са си отидат и да отстъпят място на игрите за активност.

След като Вашето съкровище навърши 3 годинки, е време да го обзаведете с превозно средство на 2 колела. Изберете между уникалните тротинетки и колела за баланс, които Ви очакват в страхотния магазин на ГУГА. Чрез тях ще стимулирате не само неговата физическа активност, но и ще подобрите баланса му.

Да давате на детето си таблет, телефон или компютър всеки път щом то започне да мрънка е повече от грешно. Така ограничавате света му и му позволявате да гледа на техниката, като на играчка.

Същото важи и за телевизора – постоянното седене на малчугана Ви пред него няма да го образова особено, дори винаги да е включен на образователния канал. Телевизията при децата трябва да бъде ограничена до определено време, на ден иначе рискувате да навлечете на мъника си, дори здравословни проблеми!