Как да изберем слънчевите си очила?

Как да изберем слънчевите си очила?

Понякога е много трудно да си изберем слънчеви очила. Повечето хора отделяме голям част от времето и вниманието си на дизайна на очила, отколкото на защитата, която имат. Добре е да знаем, че слънчевите очила не са само стилен и моден аксесоар, а и едно от основните средства чрез които можем да защитим очите си от вредните UV лъчи.

Едно от най-важните неща, които трябва да запомним, когато избираме слънчеви очила е да търсим знака "UV 400". Този знак означава, че в химическия състав на стъклата има добавки, които съответно осигуряват защита на 100%.

UV категории на защита

Ултравиолетовите лъчи са опасни както за малки, така и за големи. Въпреки че слънцето е далеч от нас, UV лъчите, които излъчва могат сериозно да увредят нашето зрение. Особено чувствителни и значително по-нежни са детските ретини, за това те имат нужда от сигурна защита.

UV категории на защита

Видове стъкла

Какво е VLT?

VLT (Коефициент на пропускане на видимата светлина) – показва в % колко количество слънчева светлина пропуска лещата. Когато слънцето е много силно се нуждаете от очила с нисък VLT % ( тези лещи имат по-тъмен нюанс), същевременно, когато времето е по мъгливо и облачно е хубаво очилата, които използвате да са с по-висок % VLT ( тези лещи са с по-светъл нюанс).

Категоризират се по следния начин:

• Категория 0; 80-100% VLT

• Категория 1; 46-79% VLT

• Категория 2; 18-45% VLT

• Категория 3; 8-17% VLT

• Категория 4; 3-8% VLT

Стъклата на слънчевите очила могат да бъдат:

Поляризирани – Този тип стъкла имат хоризонтално подредени микро кристали, които блокират вертикалната светлина и защитават очите от отблясъци. Подходящи са за водни спортове, колоездене и др. Те не предлагат допълнителна UV защита.

Градиентни – Тези стъкла са затъмнени от горе надолу, така горната част на стъклото остава най-тъмна. Подходящи са за шофиране.

Двойно-градиентни – Тези стъкла са затъмнени от горе надолу и от долу нагоре. Перфектни са за слънчеви очила, особено ако искате да не са твърде тъмни. Подходящи са за водни спортове.

Фотохромни – Тези стъкла се адаптират автоматично към променящия се интензитет на светлината. Те стават по-тъмни, когато светлината е по-ярка и по-светли, когато светлината е по-слаба. Не се подходящи за шофиране поради това, че стъклото на колата спира UVB лъчите и защитата на фотохромните стъкла не мога да се активира.

Стъклата на слънчевите очила

Важно е да сме запознати с всичко това, когато избираме своите очила, за да предпазим най-деликатния орган в нашето тяло. Също така ние сме длъжни да осигурим най-добрата защита и за нежните детски очи на нашите малчугани.

Слънчевите очила на известната марка Shadez са с UV защита от категория 3, което бива най-високия клас защита от вредните лъчи в града и сред природата. Shadez са познати на пазара с уникалния дизайн и безупречната защита на очилата, които предлагат.

Shadez предлагат очила както за бебета, така и за възрастни. Ръка за ръка с безупречното качество на швейцарската марка върви и дизайна на очилата. Те се предлагат в актуални цветове и уникални щампи. С очилата на Shadez ще бъдете защитени и стилни едновременно!

shadez очила

Препоръчани продукти