Каква е разликата при скъпото и евтиното бебешко столче за кола?

Каква е разликата при скъпото и евтиното бебешко столче за кола?

Дори още вашето мъниче да не се е появило на бял свят, е хубаво да се помисли за безопасността в колата. Първото нещо което ви идва на ум е столче за кола. Отивате в магазин, виждате една цена, отивате в друг, друга цена и така с дни. Защо седалките за бебета имат различни цени и по-скъпата по-добра ли е за бебето?

Нека да започнем от там, че има няколко седалки за кола за бебета. Всяка седалка има определена възрастова граница, но ние ще направим разбивка общо за разликата в цените.

Най-евтиното столче за бебе за кола не означава, че не е обезопасено. Има стандарти които трябва да се покрият за да може продукта да се продава. Това че плащате по-малко пари, не означава, че плащате за по-малко безопасност! Най-скъпото столче от друга страна, може да добави допълнителна безопасност, но не и такава без която да не може.

Нека да използваме конкретен пример.

„Детско столче за автомобил Nico“ е детско столче за кола, което е с цена 160лв. Какво получавате за тези 160лв?

  • Адаптиращо се към растежа на бебето столче.
  • Премахващи се части за да е удобно на детето.
  • 5-точков колан След 36кг може да се използват директно коланите на автомобила.
  • Мека и удобна тапицерия.
  • Различни цветове.

А сега да видим какво предлага столче за кола „Penta Fix 1/2/3“ с цена 500лв.

  • Лесна за поставяне в автомобила седалка благодарение на IsoFix. Ако вашият автомобил няма такава, то нормалното поставяне на детска седалка върши работа.
  • Разполага с противо-ударна система ESP в областта на раменете и главата за намаляване до минимум силата при удар.
  • Седалищна зона с пяна с висока плътност за по-голям комфорт и сигурност.
  • Три позиции на наклон.
  • Лесно регулиране дори с една ръка.

Какво разбрахте до тук? Буквално, когато купувате по-скъпа седалка за кола за вашето дете, вие избирате седалка с повече допълнителни екстри. Дали да може да се накланя, вадещи се части и адаптивност към растежа и размерите на детето. Дори понякога може да срещнете по-добра материя при по-скъпите модели.

Как да изберете коя от двете седалки да купите?

На този въпрос няма как да се отговори еднозначно. Винаги мислете малко напред и дали имате нужда от допълнителни функции. Дали наистина ви трябва допълнителна система за поставяне в колата, накланяща се седалка в три позиции и високо технологична пяна за да е удобно на вашето дете? Или може да минете с някоя седалка между двете цени, която да запълва всички ваши желания и да пази детето ви от наранявания? Казахме ви да мислите за напред – ако ще имате още деца, едва ли е добра идея да взимате някоя евтина седалка, защото още първото може да я счупи и да трябва да дадете още пари за нова. Изборът е изцяло ваш.

Препоръчани продукти