Играчки за пясък

Играчки за пясък

За малките деца любимите игри извън дома са в пясъчника или на плажа. Пясъкът предоставя чудесни възможности за игра и творчество. С него може да се направи всичко – когато е сух той има свойството лесно да се насипва, а когато е влажен е подходящ за моделиране.

В Гуга Бг имаме чудесни играчки за пясък. При нас ще намерите комплекти, съдържащи елементи за пълноценна игра с пясък – кофичка, сито, лопатка, гребалка, формички, лейка, камион и пясъчна мелница. Комплектите са разнообразни, за да може да избирате според интересите на детето. Всяко дете по различен начин се забавлява с пясъка, затова изберете оптималния набор от елементи. Играчките са в ярки цветове, за да привличат децата, а и за да не се забравят в пясъка.

Ежедневните игри в пясъчника осигуряват на децата продължителна, занимателна игра и социални контакти. За майките това е време за отдих от безкрайната работа у дома и също възможност социални контакти помежду им, обменяйки ценни идеи за отглеждане на децата.

Предимствата на игрите в пясъчника или на плажа

Докато си играят в пясъчника, децата се учат да общуват помежду си. Те съпоставят своята личност с тази на другите деца. Научават се какво е лично пространство и споделяне на общо пространство, толерантност, но и отстояване. Опознават други начини на игра, споделят играчките си, разменят ги или играят съвместно.

Играта с лопатка и кофичка, развива сръчността и укрепва мускулатурата на ръцете. Пресяването със сито, от една страна е занимателно действие, но и разкрива свойствата на пясъка да се сипе и разделя по големина на зърната. Това показва, на децата, че той не е еднороден и всяка фракция има различни качества. С формички и влажен пясък се моделира, това занимание е като вълшебство за децата. Пясъка, насипан в пясъчната мелница, задвижва колелата и също създава страхотен ефект, на който децата много се радват.

Играейки в пясък, децата се ориентират и към социални роли. С един и същ пясък момичетата и момчетата играят различно. Момичетата „готвят” пясъчни сладкиши, а момчетата строят кули и превозват пясък с камиончета.

Тези игри поставят основата в развитието на децата, като личности, които ще изпълняват определени роли в живота или пък на мечтите за бъдещите им професии.

През лятото на плажа играта в пясъка продължава по мащабен начин. Гледката е съвсем различна, просторна, пясъка е много повече и вече няма нужда да се дели. Въпреки това по-общителните деца отново се събират на едно място, защото игрите заедно са далеч по-вълнуващи. За децата е скучно да стоят на едно място за да си правят тен, затова на плажа, те предпочитат да си играят с пясъка. Родителите трябва да подберат време, когато слънцето не е силно, за да могат децата да е забавляват безопасно. На плажа освен познатите игри с комплектите за пясък, може да се правят пясъчни замъци, да се копаят дупки, да се правят огромни фигури, да се играе на брега с топка и фризби.