Играчки за за бебета

Играчки за за бебета

Какви да бъдат играчките през първата година на детето? След раждането не са необходими играчки, защото новороденото дете през повечето време спи, а в кратките минути на бодърствуване то се адаптира към заобикалящият го свят. Постепенно сетивата му се развиват и първите играчки, които спомагат за това са дрънкалките, играчките за кошара и цветните въртележки над нея.

Играчките според възрастта на детето.

С времето то започва да се заглежда и вслушва и все по-бързо се ориентира и насочва към звука на играчките. За различните бебета, това става в различен период, защото всяко дете има индивидуален темп на развитие. Но стимулирането с подходящи играчки го активира, кара бебето да се концентрира, развива координацията на ръцете, посяга и хваща играчките.

Около третия месец бебето започва да задържа главата си стабилно и да се обръща по корем. Това коренно променя гледната точка, разширява погледа му. То става по-общително и любопитно. В този период са подходящи играчките за „Активна гимнастика”, те представляват арки с висящи играчки и цветни килимчета.

Постепенно започва да се насочва, избира хваща играчка и я поставя в устата си. Това е напълно нормално за бебето, така то опознава нещата, защото устата му е чувствителен инструмент, който му дава много информация. Затова около бебето трябва да има чисти и меки играчки, от безопасни и качествени материали.

Бебето в този период предпочита текстилни играчки, дъвкалки, дрънкалки, музикални играчки, кърпи за игра, текстилни, развиващи книжки.

Къпането на бебето също се променя, освен за хигиена, това време се превръща и в игра. В банята детето се радва на водни играчки.

Когато разхождате бебето с количка и в нея трябва да има занимателни играчки за хващане.

През втората половина на първата година бебето вече седи стабилно, изправя се и това е нов етап за него. То играе по-интензивно с играчките, прави с тях повече действия.

Бебето пълзи и само избира с какво да си играе.

В края на първата година детето вече проявява интерес към играчки, които развиват интелекта му. То се насочва към логически игри, пъзели, мозайки, развиващи играчки.

Реди първите си кубчета, сортира играчки по даден показател.

Физическата му активност е голяма, то се учи да ходи. Харесва му да бута и дърпа играчки, затова е необходима проходилка, играчка за яздене и бутане. Те му помагат да усвои равновесието и да добие сигурност.

Играейки си детето развива необходимите физически, психологически и интелектуални умения, затова играчките са полезен стимул за правилното развитие на вашето бебе.

В нашия онлайн магазин ще намерите подходящи играчки за първата година на своето дете.